Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


S51/1E-H (S51 12 Volt): A "/1B" újdonságait tartalmazó "Enduro" modell. Gyújtása megegyezik a "/1C"-ével: 12V-os,tirisztoros , némelyik példányon a "/1C"-ről is megismert halogén HS1-es izzó gondoskodik a világításról. Jellemző színek: "piszkosfehér", piros, ritkábban világos és sötétzöld. Eltűnik az ezüst szín a kínálatból.

Ezek voltak az ismertebb típusok. A -H jelzés a Magyarországra szánt típusokat jelzik. Ezek, ha sosem voltak rendszámosak, akkor előfordulhat, hogy a fojtott teljesítményű (S51N-el megegyező) hengerrel kerültek forgalomba kismotorként (CM50ccm beütés az adattáblán). Ha valaha rendszámos volt a motor, akkor gyári hengerrel rendelkezik. Az N-es típusok Magyarországra kerülésekor, a kilométerórát leszerelték róla és anélkül árúsították őket.

A típusok leírása a legtöbb mai Simsonra kismotorra már csak részben vonatkozik, mivel az alkatrészek csereszabatossága és a könnyű szerelhetőségük miatt szinte alig maradtak gyári állapotú, típushű példányok (az N-es típusra fokozottan igaz, melyeket leginkább szoktak bővíteni).